Šalát z pečenej cvikle

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cvikla, olivový olej, grilovacie korenie, cibuľa, cesnak, schwarzvaldská šunka, ochutený tvaroh( ja som dala s príchuťou tzaziky z Kauflandu) a smotana

POSTUP PŘÍPRAVY

Pôvodne som chcela robiť pečenú cviklu od Eva H. (Evitchka) ID 26145, ale ešte som nenašla recept, ktorý by som presne dodržala. Chyba je vo mne a nie v receptoch :)




Takže: Surovú cviklu očistíme, pokrájame na asi pol cm plátky a podávame na naolejovaný plech. Posypeme grilovacím korením, pokvapkáme olejom a šupneme do predhriatej rúry asi na 20-25 min pri 200st. Musí byť do 3/4 upečená. Potom ku cvikle šupneme na polmesiačiky nakrájanú cibuľu, na hrubšie pláty nakrájaný cesnak a natrhanú šunku a dáme ešte dopiecť. V miske si zmiešame tvaroh so smotanou a šupneme k tomu upečenú cviklovú zmes a môžeme papať. DOBRÚ CHUŤ.