Torta "MOBIL" s broskyňami s krémom z ľadových gašťanov - poťah z falošného marcipánu /pre môjho drahého k narodeninám/



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Šachovnicový korpus: 4 vajíčka, 200 g práškový cukor, 250 g hladká múka, 150 ml oleja, 100 ml horúcej vody, 1 PDP a 4 ČL /kopcovité/ .. Krém z ľadových gašťanov :na 1 250 ml/ šľahačku 33ˇ% som dala 1 čokoládu ľadové gaštany a 1 smetafix-.2 až 3 násobná dávka..kto má rád hrubšiu vrstvu krému, tak odporúčam 3násobnú dávku...falošný marcipán: 7 PL sušené mlieko, 9 PL práškový cukor , 1 PL kukuričný sirup /ja som dala med/, 1 PL mandľová aróma, trocha vody....to bol pôvodný recetp - ja som pridala cez 300 či 450 g .práškového cukru...pekne to salo a potom sa už krásne formovalo amodelovalo....podsypávame prášk. cukrom či solamylom, treba mať stále pod fóliou

POSTUP PŘÍPRAVY

Ako so slúbila,ďalší podrobný fotopostup pre maminy, ktoré by potrebovali spojiť príjemné s užitočným a nemusia hodiny hľadať všetky hmoty a postupy na nete...ako vravím najlepšie všetko "pod jednou strechou" .....verím, že opäť nejaké mamaičky poteším alebo inšpirujem :o)).

...začneme deň vopred prípravou krému: 2 šľahačky vlejeme do kastróla s 2 tyčinkami ľadových gašťanov..
....necháme pomaličky čokolády rozpúšťať za občasného miešania až kým nezačne bublať...necháme trocha virieť také 3či 4 min a odstavíme a priebežne miešame do uplneho vychladenia...
...na druhý deň šlahačom vymixujeme do krásneho krému vid. foto...najlepšie ak stojí krém v chlade cca 12 a viac hodín...
.z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh, a potom pridáme 100 g práškového cukru...opať vyšľaháme... .zvyšný cukor teda 100 g vymiešame so žltkami ..k vyšahaným žltkam s cukrom postupne pridáme olej všetko dobre zmixujeme mixérom, a hned pridáme horúcu vodu /nie vriacu!!!!....ja som dala vodu do kanvice a ked zovrela chvílu som počkala...každý má svoj spôbom ako/...penista.....k vyšahaným žltkam s cukrom postupne pridáme olej všetko dobre zmixujeme mixérom, a hned pridáme horúcu vodu /nie vriacu!!!!....ja som dala vodu do kanvice a ked zovrela chvílu som počkala...každý má svoj spôbom ako/.....jednu polovicu cesta som si odobrala do menšej misy a dala som 4 ČL kakaa....takto máme pripravené cesta na šachovnicu a pomocou vrecúška plníme... ...obrázkový postup nájdete u mna: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=29730&user=111855
...vrecko naplníme bielou hmotou a ťaháme pásiky a necháme medzeru na kakaový pásik tak aby nám vznikla šachovnica striedavo...boky plechu som vymazala tukom a polohrubou múkou vysypala a na dno položila papier na pečenie...krásne sa nám odpojí...
...pomedzi to vtlačáme kakaové cesto...a keďže som nemala tretí malý pekáč urobila som do jedného plechu dvojitú vrstvu ale opačno na biely pásik kakaový a naopak...dala som piecť do vyhriatej rúry na 200 stupnov na ventilátor dva plechy nad sebou cca 10 až 20 minút ....treba odsledovať špajlou...
...krásne upečené....jasné CESTO ROBÍME DEN VOPRED
...tam kde sme robili v plechu dvojitú dávku tak rozkrojíme po úplnom vychladení...a ideme na druhý deň plniť
...všetky vstvy som natrela domácim ríbezľovým džemom...
...dala jemnú vrstvu krému a vrstvu nakrájaných na pásiky broskyne...opať zakryla krémom, položila druhý plát, nan lekvár a opakovala vrstou krému, broskyne, krém a vrchný plát
..zvyškom krému som natrela celú tortičku a dala som chladiť do chladničky...
...využila som tieto suroviny...keďžae som mala nazvyš nutrilon, ktorý som kupila pre drobca na krupičku a pudinček..on ho neľúbi využila som ho takto...kto chce môže kúpiť originál sušené mlieko..
...priprava falošného marcipánu: preosejeme 7 PL sušené mlieko a PL práškový cukor..
...pridala som lyžicu medu /kto má kukuričný sirup môže dať ten/
...pridáme 1 PL masla /aké doma máme/...1 PL mandľovej osencie /ja som dala punčovú/.. /toto bol pôvodný recept ale ja som si ho upravila lebo sa lepil a zle sa s ním pracovalo..pridala som 2 či 3 PL vody
...také lepivé cesto z toho pôvodného originálneho receptu bolo...tak som si ho upravila...dodala som práškový cukor 300 až 400 g kým sa nevytvorila konzistencia akio pri lineckom koláči...dalo sa modelovať a pracovať...dala som ho do chladnicky na 15 do šáčka...chladiť
...cesto rozváláma na požadovaný rozmer, válala som ho medzi dvomi fóliami a neustále posypavala práškovým cukrom či solamylom...na valček navinula a pomaličky a veľmi opatrne som ho dala na naplnenú a vychladnú tortu.../netreba sa toho cesta báť, neustále pridávať cukor, občas sa i mne polámalo, tak som dala opať na dalších 15 minút do chladu a už nabralo požadovanú konzistenciu... /....z bieleho cesta som takú malu 4 cm guličku a zafarbila som ju červenou farbou /použivam tekuté cca 2 PL + doplniť práškovým cukor na konzistentnú hmotu/
...takto to naberalo formu...červené cesto som vytvorila tak, že časť bieleho cesta asi tak 4cm gulicku som odobrala z bieleho a zafarbila tekuým farbivom...cca 2 PL farbiva.., aby som nezabudla spájala som to jemne navlčeným vody.,...stačí máličko aby nepustilo farbivo farbu a na uhladzovanie som jemne naolejovala ruky...pre info pre maminy, ak by potrebovali
...pridané číslice, ako na mobile...:)))
...postup vytvorenia ružičky- kvietok: "cesto musí byť stále pod foliou, aby netvrdlo....vyformujeme si malý kúžeľ a evykrajujeme kolieska, ktoré jemne okolo krajom prstami pootlačame a pritláčame postupne ku kúželiku
...takto jemne som to pritláčila koliesko ku kúželiku...
...presne oproti prvému lupienku som pritlačala druhé koliesko...není potrebné ani prilepovať vodou...ja som nepotrebovala len som si pekne sformovala ružičku podla predstavy...
...tu som už dala o 2 mm väčšie koliesko /není nutnosť...ale mne sa to viac páčilo/...
...konečná ružička...každý si urobí koliesok akú veľkú či mohutnú ju chce mať...trocha som ju oprášila vodou a posypala strieborno- guličkami na ozdobu
...môj skvoskt pre drahého už vo finálne podobe...
..z iného uhla...
..."mobil" v reze...ja viem mohlo byť i lepšie foto...:o))