Svieža torta s tvarohom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 vajíčka, 4 PL kryšt. cukor, 5 PL polohrubá múka, 3 PL olej, 1/2 prášok do pečiva.... NÁPLŇ: 500g tvaroh jemný, 1 kyslá smotana, 1 vanilka, 3-4 PL cukor, 1 želatinový stužovač/želatína + 1 a pol deci mlieka... 1 tortové žele červené, 2 PL cukor, citr. šťava

POSTUP PŘÍPRAVY

Zvyknem skôr robiť koláčiky na celý plech, lebo takéto svieže sa rýchlo spapajú, ale množstvo v chladničke nepustí ,-) tak som vymyslela takúto sviežosť v menšom... je tu kopec podobných maškŕt, ale hádam neva, veď inšpirácii nikdy nie je dosť :-)

Vymiešame si vajíčka s cukrom, pridáme olej a múku s PDP... vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy alebo vystlanej papierom... moja forma mala priemer 26cm...
A upečieme na 200-220 stupňoch... treba sledovať, je to tak do 7 - 10minút...popravde, nesledovala som to, ale ved každá už viete, ako piecť ,-) vyberieme z formy a necháme vychladnúť...
Pripravíme si želatínu alebo želatínový stužovač podľa návodu...každý má vzadu popis ako na to...ja som tentokrát mala takú, čo sa nechá napučať a potom zohreje...ale mám dobrú skúsenosť i so želatinovým stužovačom za studena od Oetkera... Tentokrát som namočila želatínu v 1 a pól deci studeného mlieka, nechala stáť asi 10 minút a potom zohriala do rozpustenia-nevariť! nechať trošku vychladiť...
Vymiešame tvaroh, smotanu, vanilku a cukor.... oslaďte si podľa seba...
Prilejeme želatínu... premiešame, možno aj s mixérom...
Piškótu vrátime späť do formy...ja, keďže som mala papier, tak je trošku menšia na obvode ako forma, ale to neprekáža, keďže sa nám tam pekne dostane náplň...
A nalejeme na vrch...
No a teraz odporúčam dať na to veľmi svieže kyslasté ovocie ako ríbezle, černice, maliny, čučoriedky, ktoré dajú celej tortičke výbornú chuť...
Pripravíme si želé, tiež na každom je podrobný návod ako na to... dala som do 250ml vody 2 PL cukru a trošku citronovej šťavy, aby i želé malo kyslastú chuť trošku...
A pomaličky zalievame ovocie... dáme vychladiť minimálne na 3 hodiny!!! ale najlepšie od večera do rána, ked želatína úplne stuhne, potom sa aj dá krásne krájať...
U nás samozrejme, som krájala už skôr, ako inak ,-) vpravo vidieť, že to ešte nie je ono, vľavo je to už v reze lepšie ,-) chuťovo je výborná vždy, ale stuhnutá je aj naoko mňam :-)
Použitá želatína v tvarohovej náplni, táto nesklame ,-)