Pečená treska s paradajkami a zemiakmi



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cca 600 g - 800g zemiakov, cca 150ml - 250 ml zeleninového vývaru, 400g krájaných paradajok konzervovaných, 3 strúčiky cesnaku, 1 PL oregana, 2 PL olivového oleja, 1 čl cukru, soľ, cca 4 filety s tresky

POSTUP PŘÍPRAVY

Výborná jemná rybka vhodná najmä pre deti ktoré rybky moc neobľubujú.

Do zapekacej misky poukladáme na dno na tenké kolieska pokrájané zemiaky...ak použijete varené zemiaky dosť skrátite prípravu celého jedla....pridáme vývar len tak aby bolo pokryté dno poprípade do polky vrstvy zemiakov, tekutina by sa mala pri pečení odpariť...a dáme piecť do vyhriatej rúry na 190stupňov cca 25-30 min....
...paradajky zmiešame s cesnakom, cukrom, troškou soli, čerstvým nasekaným oreganom a olejom...
...paradajkovú zmes naložíme na zemiaky a a vrátime na ďalších cca 20-30 min do rúry...
...opäť po cca 30 min vyberieme pekáč a na paradajky naukladáme osolenú a ocitrónovanú tresku, vrátime do rúry a pečieme cca 20 min kým sa ryba neprepečie....
...rybu ozdobíme bylinkami a podávame. Dobrú chuť :-)