Sedliacke fondue

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 bochník guľatého chleba, 1 kyslá smotana, 1balíček syru Lunex ( najlepšie trojuhoľníkový), 1 zelená paprika, 350 - 400 g mäsitej oravskej slaninky, čierne korenie, soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Oravskú slaninku si nakrájame na kocky veľkosti asi 7mm x 7 mm, opražime na panvici. Precedíme slaninku od vytopenejj masti a obidvoje odložíme. V miske zmiešame kyslú smotanu, Lunex, nakrájanú papriku na kocky a slaninku. Dochutíme soľou a korením.Chlieb rozrežeme vo vrchnej časti aby mu ostal akokeby klobúčik. Vnútro chleba vyrežeme. Takto pripravený bochník oblejeme zvnútra aj zvonku troškou vytopenej masti zo slaninky. Naplníme pripravenou zmesou. Uložíme do stredu veľkého plechu a poukladáme vedľa cez celý plech nakrájané striedky z chleba( musia byťnakrájané na väčšie časti). Tiež ich oblejeme vytopenou masťou. Dáme do vyhrieatej trúby na cca 200 stupňov zapekať. Zapekáme asi 10 minút. Pred koncom zakryjeme aj vrchnákom od chleba, ktorý tiež potrieme masťou. Hotové jedlo sa môže konzumovať naberaním s opečenými chrumkavými striedkami. Tak želám dobrú chuť ☺a určite to vyskúšajte je to veľká lahôdka.


Tento recept som okopirovala, kedze som ho stale hladala, PREPACTE :)