Kornútkománia alebo ako ste ma navnadili:o)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Balík tortových oblátok a pevné nervy

POSTUP PŘÍPRAVY

Na tieto kornútky sa už strojím dosť dlhú dobu, ale akosi mi chýbali vedomosti. Dievčatá ma navnadili, tak som ich dnes konečne vyskúšala a pokúsila sa ich výrobu aj nafotiť. tak kukajte:o)

Oblátku narežeme na 8 rovnakých časti... Pripravíme si do hrnca vodu , ja som dala najmenší hrniec, cca priemer 15cm, vody asi 3 cm. Počkala som kým sa zavarí, na vrch som dala poskladanú utierku...
Keď voda vrela, na utierku som dala 1ks oplátky a prikryla pokrievkou...
Pod pokrievkou to bolo max 15 sekúnd, kým sa dala pekne oplátka tvarovať...skúšala som aj parák na parené buchty, ale mne sa nedarilo. Oplátka bola v strede tvrdá a po bokoch rozmočená...
a rolujeme...
a stále rolujeme...až máme prsty obhorené:o)
Najlepšie sa mi rolovalo priamo na utierke, aj keď to pálilo. Akonáhle som ich vzala z utierky začali tvrdnúť a nedalo sa mi dobre pracovať.
...toť jeden z mojich prvých výtvorov...
....potom to už bolo lepšie...
...vyskúšala som aj rúrky, ale tie mi bohvieako nešli...
...zatiaľ som ich spravila len toľkoto, na skúšku... Plniť budem pravdepodobne krémom zo Salka: Salko uvarím deň vopred..na druhý deň vymiešam s maslom, komu sa máli, môže si pridať aj cukru... do kornútika dám mandľu alebo orech, zaplním krémom a na vrch tiež asi poputujú posekané mandle alebo orechy...