Kilimandzaro



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

korpus: 5 vajec, 180 g pr. cukru, 100 g hl. muky, 30 g solamylu, 30 g kakaa, 50 g Hery, 2 KL prdopec.)**** Krem: 500 g makkeho tvarohu ( ja som pouzila Quark), 2 KL vanilkoveho extraktu, 1 slahackova smotana, 60-100g pr.cukru, 7 platkov zelatiny, 2 mandarinkove kompoty, Okrem toho: tortova forma 24 cm, misa s priemerom 20-22 cm, potravinova folia

POSTUP PŘÍPRAVY

Zdolat najvyssi vrch africkeho kontinentu Kilimandzaro isto nie je lahke a podari sa to iba malo ludom. Zarucujem vsak, ze toto Kilimandzaro zvladnete bez najmensich problemov a po jeho zdolani budete iba sladko odfukovat a rozjimat sa nad uzasnou chutou tohoto mucnika:)

v mise zmiesame sypke suroviny okrem cukru: muku, prdopec, solamyl, kakao. Odlozime bokom
zltka, cukor , tuk vymiesame dopenista
asi takto
oddelene bielka vyslahame so stipkou soli na tuhu penu
do maslovo-zltkovej masy primiesame sypke suroviny, premiesame. Ide to dost tazko,ale tak hat som si poradila:)
pridame vyslahane bielka a premiesame
neslo mi to dobre rozmiesat, tak som sa na.... a premiesala mixerom:) mozno mi aj preto trochu praskol korpus ( vid foto nizssie)
tortovu formu som vymastila (iba boky) vysypala mukou, na spodok som dala papier na pecenie
korpus som piekla vo vyhriatej rure pri 180 stupnoch asi 40 minut. Odsledujte si!!!!
platkovu zelatinu namocime do 100 ml studenej vody. Asi po 10 min. vyzmykame a zalejeme 100 ml horucej vody, ale nie, vriacej. ( nedavame celych 500ml vody - ako je uvedene v navode na pripravu zelatiny, pretoze treba pocitat s tvarohovo-slahackovou hmotou a masa by nam dobre nestuhla) .Premiesame, aby sa zelatina pekne rozpustila a nechame mierne ochladit
mandarinkove kompoty zlejeme, stavu odlozime bokom, este budeme ju potrebovat. Mandarinky pokrajame na mensie kusky ( mozno ani by nemuselo, ale tak som robila podla receptu). 1/3 mandariniek odlozime bokom (ozdoba na vrch torty)
tvaroh, vanilkovy extrakt, praskovy cukor vymiesame, pridame mandarinky
slahackovu smotanu vyslahame a pirmiesame do tvarohovo-mandarinkovej masy
pripravime si misu na slahackovo-tvarohovu zmes. Vylozime ju foliou.
prilejeme ochladenu zelatinu, dobre premiesame a celu zmes vylejeme do misy vylozenej foliou. Odlozime stuhnut do chladnicky cca na 3 hodiny
dobre vychladeny korpus prerezeme na dve polovice
vrchnu cast korpusu rozrezeme na 16 casti
spodnu cast prelozime na tacku (tanier), pokropime stavou z mandarinok
stuhnutu tvarohovo-slahackovu zmes vyklopime na spodnu cast korpusu, odstranime foliu
trojuholniky z druhej casti korpusu namacame do zvysnej mandarinkovej casti a jemny pritacenim prikladame k tvarohovej casti torty. Najprv som to iba tou maslanickou, ale po druhom kusku som cely ten spodok , ktory som prikladala k tvarohovej mase namocila. Korpus je dost tuhy, tak netreba sa bat dobre navlhcit ho.
asi takto
kusky korpusu prikladame vzdy oproti sebe
vyplname prazdne miesta:)
ked sme dokoncili ukladanie korpusu, poprasime praskovym cukrom a na vrch dame odlozene mandarinky
pohlad zblizka
v reze
na tanieriku
tak este jedna:)
xxx