Syrové slimáčiky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

VAROVANIE !!!!!!!!!!! V žiadnom prípade tento recept neskúšajte doma !!!! Syrové slimáčiky sú vysoko návykové a hrozí nebezpečenstvo, že manžela od nich dostanete až vtedy, keď v miske neostane jediný exemplárik...Ale pre tie, ktoré ani toto varovanie neodradilo, tu sú prísady...CESTO: 450g polohrubej múky, 250g tuku, 1 KL práškového cukru, 1 KL prášku do pečiva, 200ml mliekaPLNKA: 250g masla, 200g tvrdého syra, 1KL červenej papriky, 2KL vegety

POSTUP PŘÍPRAVY

Vymiesime cesto, rozdelíme ho na 4 časti, rozvaľkáme na tenšie obdĺžniky.
Plnku urobíme zmiešaním všetkých ingrediencií a tiež ju rozdelíme na 4 časti. Potrieme ňou cesto, zrolujeme a dáme na noc do chladničky.
Na ďalší deň roládky narežeme na tenšie plátky, dáme na suchý plech , ešte posypeme vegetou a pečieme cca na 170-180 stupňoch.

Veľmi chutná je aj alternatíva s Nivou , bez papriky a vegety :-)

Tieto krekríky môj manžel miluje, sú ideálne k večernej pohodičke s pohárikom vínka :-))) Dúfam, že aj Vám budú chutiť...

toto je budúca plnka - 250g masla, 200g tvrdého syra, 1 KL červenej papriky, 2 KL vegety
...urobíme si cestíčko - 450g polohrubej múky, 250g tuku, 1 KL práškového cukru, 1 KL prášku do pečiva, 200ml mlieka
...cesto rozdelíme na 4 časti, každú rozvaľkáme na tenko a potrieme plnkou...
zrolujeme a dáme do chladu aspoň na pol dňa...
...potom narežeme na tenké slimáčiky, pokladáme na suchý plech a upečieme na strednej teplote...
...a teraz k tomu už môžete pustit manžela... :-D