Syrovo - bylinkové tyčinky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

* 4 1/2 pohára hladkej múky / T 650/ * 1 1/2 pohára teplej vody * 3 PL ol. olej * 2 ML kr.cukor * 1 PL soľ * 1 ML bylinky /rasca, rozmarín, tymián, provensálske..../ * 1/2 kocky droždie * ............... NÁPLŇ: * 200g aidam * granulovaný cesnak *......... + na potieranie ol.olej, posyp bylinky

POSTUP PŘÍPRAVY

- tak toto je niečo úúžasného .... voňavé, chrumkavé - jednoducho neodolateľné ....

- z teplej vody , trošky cukru a droždia necháme vykysnúť kvások
- vylejeme ho do ostatných surovín ........ bylinky som ja použila drvenú rascu a rozmarín, a múku som dala 1 pohár hladkej špaldovej múky a zvyšok obyčajnej hladkej
- vypracujeme hladké cesto .... ešte by som podotkla, cesto má byť takej polotuhej elastickej konzistencie, takže múku pridať ak by sa vám zdalo riedke, ja som nepridávala, bolo akurát, ale každá múka inak naberá vodu do seba ......... necháme kysnúť na teplom mieste 1 1 /2 hod ........./ po 30 min kysnutia, cesto prehnetieme a potom ho už necháme dokysnúť/
vykysnuté
- na pracovnej doske cesto ešte raz ručne riadne prehnetieme, potom rozdelíme na polovicu
- každú časť vyvaľkáme na tenko, na 2/3 cesta nastrúhame polovicu syra na mrkvovom struháku a posypeme granulovaným cesnakom - ostatnú 1/3 necháme voľnú
- preložíme voľnú tretinu na syr
a ešte raz
- preložené cesto prejdeme valčekom, aby sme vytlačili prípadný vzduch a zatlačili zároveň syr do cesta , .... nožíkom nakrájame na pásy caa 2 cm široké
- tyčinky skrútime
- ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, necháme podkysnúť 15-20 min /zakryjeme ich utierkou ............. s druhou polovicou cesta postup zopakujeme, z tejto dávky vyjdú caa tieto dva plechy tyčiniek
- po podkysnutí, potrieme tyčinky ol. olejom, posypeme soľou, a posypeme bylinkami ... ja som použila tymián a rozmarín ........... dáme piecť, teplota 220 stupňov na caa 17 min, sledovať
- po upečení, potrieme vodou a necháme voľne vychladnúť ..... krásne voňajú :))
- prajem Vám príjemné chutnanie ... hodia sa k šalátom, k vínku , k dressingom, polievkam .. alebo len tak na chrumkanie :) chutia ako také bylinkovo-syrové bagetky....