OZAJSTNÁ TOFU POCHÚTKA s celozrnou knedlou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200g bieleho tofu(alebo udeneho),sojova omacka na marinovanie(len bieleho tofu),2dcl sladkej smotany,1PL hladkej muky,1 PL vegety,100g cerstvych sampinonov,1PL olivoveho oleja,stipka cerstveho mleteho cierneho korenia,1 dl mlieka,1CL paradajkoveho pretlaku,za hrst posekanej petrzlenovej vnate,1 salotka

POSTUP PŘÍPRAVY

Moja pochutka je robena z bieleho tofu

ktore som si nakrajala na kocky a marinovala asi 4hodiny v sojovej omacke,ak pouzijete udene netreba vam marinovat
salotku osmazime na oleji
pridame ocistene a nakrajane sampinony
spolu poprazime,pridame tofu a podlejeme trochou vody
ociernokorenime a ovegetujeme,pridame pretlak a dusime asi 10min
prilejeme smotanu a mlieko rozmiesane s mukou a povarime aby omacka zhustla.Nakoniec omacku posypeme sekanou petrzlenovou vnatou,premiesame a odstavime.Podavame s knedlou alebo cestovinou