Čína 中國 naozaj výborná
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
500g kuracích prsíčok+2čl kari korenia, 1čl solamylu, 1/2čl ml.č.korenie, 1PL oleja****omáčka na zeleninu****200ml vody, 1PL octu, 2čl kr.cukru, 2PL sój.omáčky, 2čl solamylu, korenie, soľ, ***zelenina : mrazená zmes z Ďalekého východu:o) ktorá obsahuje mrkvu, pór, naklíčenú fazuľu mungo, hrášok, ružičky karfiolu, bambusové výhonky, papriku a hríby-obrázok akú som použila je v postupe
POSTUP PŘÍPRAVY
Mäsko nakrájame na slížiky a zmiešame s prísadami, necháme chvíľu, len kým si urobíme omáčku odležať, opečieme na panvici a dáme bokom, do tej istej panvice si dáme zeleninku a poopekáme, kým sa nerozmrazí alebo ak dáme čerstvú, tak opekáme kým trošku nezmäkne....omáčku na zeleninu spravíme tak, že do misky dáme vodu a do nej ostatné prísady na omáčku a riadne rozmiešame....keď je zeleninka hotová, pridáme k nej späť opražené mäso, zalejeme omáčkou a necháme zhustnúť. Odporúčam!!! Je vynikajúca!!! Zatiaľ najlepšia akú som skúsila.
|
niečo z toho čo budeme potrebovať.... |
|
mäsko nakrájame na slížiky a zmiešame s prísadami (2čl kari korenia, 1čl solamylu, 1/2čl ml.č.korenie, 1PL oleja), necháme chvíľu, len kým si urobíme omáčku, odležať, mäso opečieme na panvici a dáme bokom, do tej istej panvice si dáme zeleninku a poopekáme, kým sa nerozmrazí alebo ak dáme čerstvú tak opekáme kým trošku nezmäkne....omáčku spravíme tak, že do misky dáme vodu (200ml) a do nej ostatné prísady na omáčku (1PL octu, 2čl kr.cukru, 2PL sój.omáčky, 2čl solamylu, korenie, soľ) a riadne rozmiešame....keď je zeleninka hotová, pridáme späť opražené mäso, zalejeme touto omáčkou a necháme zhustnúť |
|
tu je zeleninka kúpená v Lidl, je už trochu ochutená, tak so soľou opatrne |
|
Foťáčik sa mi v priebehu varenia vybil, tak tu je už len mäsko ktoré ostalo, je toho celkom dosť, toto je menej ako polovica množstva, ktoré som robila:o) |
|
Chutilo nám všetkým veľmi..dokonca aj tomu môjmu a on je len a len za klasikú kuchyňu a nemá rád novinky:o))).podávame s ryžou, dobrú chuť! |