Tvarohová zapekanka s jahodami

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg jahôd 200g ovsených vločiek 500g nízkotučného tvarohu jemného 3 lyžice kyslej smotany 4 vajíčka 1 vanilkový cukor 100g práškového cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Jahody umyjeme, očistíme a asi štvrtinu odoberieme. Zmiešame 150g ovsených vločiek s tvarohom a smotanou. Oddelíme žĺtka od bielkov.Žĺtka s 75g cukru aj vanilkovým vymiešame do peny. Oddelené bielka vyšľaháme na tuhý sneh. Do tvarohovej masy dáme najprv žĺtkovú penu potom sneh a opatrne zmiešame. Dno pekáča vymastíme. vysypeme ovsenými vločkami. Navrstvíme cesto, poukladáme jahody ktoré jemne vtlačíme. Vrch po sypeme zvyšnými 25g ovsenými vločkami Pečieme vo vyhriatej rúre 25 minút. Za ten čas rozmixujeme odobraté jahody. osladíme zvyšným cukrom. Podávame spolu zo zapekankou. Namiesto jahôd môžeme dať iné ovocie maliny, rýbezle egreše broskyne marhule hrušky plátky jabĺk. Namiesto ovocného pyté môžeme zapekanku ozdobiť kopčekom šľahačky alebo zmrzlinou.