POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Hotový tortový korpus, 2PL ríbezľový toping, 1PL rumu, jablkové pyré /750g/, 2 citróny, 1ČL škorice, 14 plátkov želatíny, 500g mascarpone,50g cukru, 500ml šľahačkovej smotany, dlhé cukrárske piškóty, kakaový prášok na posypanie.
POSTUP PŘÍPRAVY
Korpus si dáme na podklad a priložíme tortovú obruč.
Vymiešame si toping /alebo džem/ s rumom, a natrieme na korpus.
7 plátkov želatíny namočíme a pripravíme podľa postupu na balení.
Jablčné pyré premiešame so šťavou z jedného citróna a škoricou.
Pripravenú želatínu zmiešame s troškou pyré, premiešame a dáme do jablčnej zmesi.
Riadne premiešame a nanesieme na korpus, Vyhladíme a dáme do chladničky stuhnúť.
Po stuhnutí vyberieme.
Namočíme si 7 plátkov želatíny a postupujeme ďalej podľa návodu na obale.
Cukor vymiešame so šťavou z druhého citróna na hladkú pastu,pridáme mascarpone, vyšľaháme.
Urobenú želatínu zmiešame s krémom a nakoniec pridáme vyšľahanú šľahačku.
Vmiešame.
Polovičku krému natrieme na jablčnú zmes, na to prekladieme cukrárske piškóty, a nanesieme druhú polovičku krému.
Vyhladíme a dáme stuhnúť do chladničky do druhého dňa.
Ráno vyberieme z chladničky, po okrajoch uvoľníme, dáme dole tortový kruh a dozdobíme, podľa chuti a fantázie.
Ja som použila kakaový prášok s čokoládovými vločkami /už večer, aby sa to trošku vpilo do krému/.
Nakrájame a dáme si k rannej káve.
Veď je nedeľa, celozrnného pečiva na raňajky máme cez týždeň dosť, nie? :-)))))
Prajem dobrú chuť a radosť z mlsania hneď ráno :-)))
...na polovičnú dávku krému pokladieme cukrárske piškóty... |
......po vytiahnutí z chladničky, už stuhnuté :-)))) |
...odkrojené.... |
....dobrú chuť.... |