Obrátený marhuľový zákusok



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 7 vajec, 7 lyzic polohrubej muky, 7 lyzic praskoveho cukru, 1 balicek prasku do peciva, 2 pohare zavaranych marhul, kakao, tuk na potretie plechu, alobal ......PLNKA: 1 Zlaty klas, 400 ml mlieka,6 lyzic praskoveho cukru, 250 g palmarinu, kto chce, moze este navrch: 300 ml smotany na slahanie, 2 vanilkove cukry, struhana cokolada

POSTUP PŘÍPRAVY

Pri obrazkoch- fotopostup je dost dlhy, ale to len preto, ze som sa snazila aby bol podrobnejsi:o) do hodiny a pol je kolacik na svete:o)

Najprv si namastime plech a "nalepime don alobal
Alobal opät potrieme trochou masti
Poukladame marhulky na cely plech
Zltka oddelime od bielkov
Z bielkov a praskoveho cukru si vyslahame tuhy sneh
Zmiesame si muku s preosiatym praskom do peciva
Do vyslahanych bielkov pridame zltka, muku s kypriacim praskom, a vyslahame
Polovicu cesta vylejeme na marhule
Do zvysnej polovice cesta zamiesame kakao a vylejeme k zltej casti- pecieme na 150 stupnoch zhruba 50 minut...ked sa cesto odliepa od alobalu, je hotove
Kym sa cesto upecie, pripravime si zo zlateho klasu a mlieka puding
Upecene cesto....
Pockame kym cesto vychladne, (ja som skusila aj za horuca a islo super dole) a stiahneme ho v alobale bud na drevenu dosku, alebo na obratenu stranu plechu, potom som prilozila dalsiu dosku a prevratila kolacik.
takto vyzera prevrateny, niektore marhule boli velmi mäkke, preto to nevyzera dokonale
Vyslahame palmarin s cukrom a po lyziciach pridavame pudingovu zmes. Vznikne nam super krem, natrieme ho na kolac
Ja som este na krem dala slahacku, pretoze ju bolo treba minut
Posypeme struhanou cokoladou, pouzila som skrabku na zemiaky:o)
Dobru chut:o)