Obrátený marhuľový zákusok
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
CESTO: 7 vajec, 7 lyzic polohrubej muky, 7 lyzic praskoveho cukru, 1 balicek prasku do peciva, 2 pohare zavaranych marhul, kakao, tuk na potretie plechu, alobal ......PLNKA: 1 Zlaty klas, 400 ml mlieka,6 lyzic praskoveho cukru, 250 g palmarinu, kto chce, moze este navrch: 300 ml smotany na slahanie, 2 vanilkove cukry, struhana cokolada
POSTUP PŘÍPRAVY
Pri obrazkoch- fotopostup je dost dlhy, ale to len preto, ze som sa snazila aby bol podrobnejsi:o) do hodiny a pol je kolacik na svete:o)
|
Najprv si namastime plech a "nalepime don alobal |
|
Alobal opät potrieme trochou masti |
|
Poukladame marhulky na cely plech |
|
Zltka oddelime od bielkov |
|
Z bielkov a praskoveho cukru si vyslahame tuhy sneh |
|
Zmiesame si muku s preosiatym praskom do peciva |
|
Do vyslahanych bielkov pridame zltka, muku s kypriacim praskom, a vyslahame |
|
Polovicu cesta vylejeme na marhule |
|
Do zvysnej polovice cesta zamiesame kakao a vylejeme k zltej casti- pecieme na 150 stupnoch zhruba 50 minut...ked sa cesto odliepa od alobalu, je hotove |
|
Kym sa cesto upecie, pripravime si zo zlateho klasu a mlieka puding |
|
Upecene cesto.... |
|
Pockame kym cesto vychladne, (ja som skusila aj za horuca a islo super dole) a stiahneme ho v alobale bud na drevenu dosku, alebo na obratenu stranu plechu, potom som prilozila dalsiu dosku a prevratila kolacik. |
|
takto vyzera prevrateny, niektore marhule boli velmi mäkke, preto to nevyzera dokonale |
|
Vyslahame palmarin s cukrom a po lyziciach pridavame pudingovu zmes. Vznikne nam super krem, natrieme ho na kolac |
|
Ja som este na krem dala slahacku, pretoze ju bolo treba minut |
|
Posypeme struhanou cokoladou, pouzila som skrabku na zemiaky:o) |
|
Dobru chut:o) |