Domáci jogurt

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1l mlieka / stačí i polotučné/ v krabici ,1 smotanový jogurt alebo aj obyčajný ale musí byť s jogurtovou kulturou len nie nízkotučný-ten neobsahuje toľko prirodzených živín a je plný chemikálií

POSTUP PŘÍPRAVY

Prevaríme v mliekovare mlieko, kým sa utvorí kožka, potom necháme v hrnci vychladnúť / dávala som polotučné mlieko/, keď skúsime mlieko prstom, musí byť len vlažné, pridáme jogurt / COOP som dávala 125g/, rozmiešame a dávame do pohárikov od detskej presnídavky- vyšlo mi 6 pohárikov, potom poháre zavrieme a zabalíme do deky na asi 6-10hodín, potom preložíme do chladničky na ďaľších 6-8hodín, jogurty sú husté, dobré a pripomínajú mi chuťou staré dobré časy,dáme si do nich, čo kto má rád / lekvár, oriešky, ovocie, musli, hlavne, viem, čo do nich dám. No a do ďaľšej várky mám už svoju živú jogurtovú kulturu,ktorá sa môže použiť zhruba na 6 várok alebo si vždy kúpim nový jogurtík. Prajem aj vám zdravé mlsanie- viem receptík to nie je nový, u rčite už sa tu objavil, ale je čerstvo odskúšaný, takže viem, že funguje.