Narodeninkova



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Vsetko je na 2 vlaky, t.j. 18 (2*9) voznov:
360 g muky( zmiesala som hladku aj polohrobu... amici v tom maju hokej :-) ),
440 g kryst. cukru,
2 cajove lyzicky kypriaceho prasku do peciva,
3/4 caj. lyzicky sody bicarbony,
1 caj lyz. soli,
250 g rozpusteneho masla ,
250 g kyslej smotany ,
4 jaja,
1 polievk.lyzica vanilk. extraktu... ja som myslim dala 1 vanilk. cukor do pol davky :-)

POSTUP PŘÍPRAVY

Mila Maria, takto to pisu mudri amici: Vsetky ingrediencie musia byt izbovej teploty.
Muku , cukor, sodu , sol a pr. do peciva zmiesaj v miske " na mixovanie". V druhej miske vyslahaj rozpustene maslo, kysl. smotanu, vajcia a vanilk.extrakt... klasika tekute a suche osobitne... podovba sa to muffinom, americke maminy sa s tym nekafru ako my... tekute pridaj do sucheho mixu a miesaj na najnizsom stupni dovtedy, kym sa ti neutvori cesto... len asi 15-20 sekund. Potom miesaj na strednom dalsich asi 30 sekund... no videli ste u nas taky recept? nas to napadne , ze zaciname pomalsie, aby sme nemuseli malovat aletiet sa prezliekat... no nie ? :-)
Vymast a vysyp plech a pec na 180°C a to 18-22 minut, tak nechaj asi 10 min odtat a vyklop... Este sa tu pise, ze cesto lejte len do vysky kolies a to tak, aby v strede bol priehlbimky, t.j aby cesto bolo na bokoch vystupene :-) a nezabudnite buchnut s plechom , aby sa uvolnili vzduchove bubliny.
Myslim , ze tento recept sa da pouzit pre muffiny a ine formicky vacsieho kalibru, ako som teraz napr. videla v LIDL letaku, macko Poo , Mickey a pod... ale aj stromceky, babovocky , truhlicky a pod...
Babenky, zdar vasej tvorivej praci
PS: tu vyzdobu vlacikov si robkali synovia sami, tak budte zhovievave :-)