Zapečené paradajky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

5 väčších paradajok, 300 g balkanskeho syra, 4 vajíčka, 1 cibuľa, oregano, bazalka, mčk, maslo

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Kožu paradajok tesne pod povrchom nakrojíme do kríža, zalejeme na chvíľu vriacou vodou a potom ošúpeme kožu. \\r\\n2. Jenskú misu vymažeme maslom. Paradajky si nakrájame na plátky, rovnako cibuľu a syr si hrubo nastrúhame, prípadne rozdrobíme v rukách. \\r\\n3. Na dno misy dáme plátky paradajok, posypeme bazalkou. Pokračujeme vrstvou syra a naň poukladáme vrstvu cibule. Potom opäť nasleduje vrstva paradajok, ktorú posypeme oreganom, vrstva syra a zakončíme vrstvou paradajok. Trochu okoreníme mčk. Navrh dáme kúsky masla a dáme zapiecť do vyhriatej rúry cca na 150 stupňom pokým sa neuvoľní šťava cca na 15 min. \\r\\n4. Po vybratí zalejeme rozšľahanými vajíčkami, do ktorých prídáme mčk a vegetu. \\r\\n5. Zapekáme pokým nám vajíčka nestuhnú. \\r\\nPodávame s pečivom.