RUŽOVÝ šerbet (sorbet) - ovocná dreňová zmrzlina



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 H džemu z ružových lupienkov( alebo šípkový džem) 2-3 H vody (podľa uváženia a chuti) 1/4 H citrónovej šťavy 2-3 H kúskov ananásu 1 PL ružovej vody

POSTUP PŘÍPRAVY

Úžasná, voňavá osviežujúca dobrota....

V hrnci si rozpustíme džem s vodou ...
...pridáme citrónovú šťavu, ananás a zahrievame, ale netreba aby to vrelo. Potom odstavíme a po vychladnutí pridáme ružovú vodu a zmes dáme zamraziť. Je potrebné aby sa to každé 2-3 hod premiešalo. Ja som to premiešávala vidličkou a cez noc keď to úplne zamrzlo som to na druhý deň 15 min pred podávaním vybrala nech to povolí a rozmixovala v mixéri s kovovými nožmi .
...ružový džem ktorý som použila...tu ho asi nedostať kúpiť ale kľudne sa dá nahradiť šípkovým alebo malinovým džemom :-)
...nie vždy mám poruke citrón :-( no objavila som takéto citróny v Tescu a sú výborné:-)))
Takže dobrú chuť a príjemné osvieženie:-)