Dvojfarebná olejová bábovka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200 g práškového cukru, 4 vajcia, 250 g polohrubej múky, 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva, deci oleja, deci horúcej vody, citrónová kôra, šťava z citróna, 2-3 lyžice kakaa, maslo na vymastenie formy

POSTUP PŘÍPRAVY

S touto bábovkou nebudete mať veľa roboty a výsledok bude sto stáť zato - je šťavnatá s jemnou citrónovou príchuťou a voňavý budete mať celý byt....

...oddelíme tri bielka od žĺtok, ku žĺtkam pridáme jedno celé vajce, práškový a vanilkový cukor....
.... z bielok a 1/4 práškového cukru vyšľaháme sneh....
...žĺtka s cukrom vyšľaháme elektrickým šľahačom do penista...
...prilievame horúcu vodu a stále miešame...
... ...keď je cukor roztopený pridáme preosiatu múku, prášok do pečiva, olej, kôru z umytého citróna a šťavu z citróna - bez kôstiek - a dobre premiešame....
......jemne vmiešame sneh....
...cesto by malo byť krásne nadýchané.....
... jednu tretinu cesta prelejem do inej nádoby a zmiešame s kakaom...
... formu vymastíme maslom a vysypeme múkou...
... a vrstvíme... vrstva bieleho cesta....
.... vrstva hnedého cesta.....
... a opäť biele cesto....jemne potrasieme, nech sa to trošku premieša.....
.. a šup do rúry - 35-40 minút na 200 stupňoch - UPOZORNENIE - neotvárajte rúru počas pečenia aspoň 25 minút - inak cesto spľasne!!!
... a takto nejako sa tvári keď ju vyberiem von.....
... a tu ju máme krásavicu......
... bohato posypte práškovým cukrom, urobte si kávičku a môžete sa do nej pustiť.....dobrú chuť!