Provensálske levandulové sušienky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

100g masla, 50g cukru, 125g hl. múky, 1 PL kukuričnej hl. múky, 1 PL mletých mandlí, 1 čl pomarančovej vody( ja som použila pomarančovú arómu), 2 PL levandulových kvetov, 1 vajce Glazúra: 1 žĺtko , 2 čl vody

POSTUP PŘÍPRAVY

Úžasné provensálske sušienky ,,Petits sablés á la lavande"

Maslo s cukrom vyšľaháme na ľahúčku penu...
...pridáme hl. múku, kukuričnú múku, vajce, mandle, pomarančovú vodu(alebo arómu alebo šťavu), levanduľové kvety, prešľaháme na kompaktnú hmotu. Cesto je dosť jemné až lepkavé ale...
...keď ho dáme do chladničky cca na 30 min tak trochu stuhne a bude sa s ním lepšie pracovať. V origo recepte treba cesto rozvaľkať a sušienky vykrajovať ja si myslím že je to zbytočné, cesto som si vyformovala do valčeka a postupne som si odtŕhala gľôčky kt. som vyformovala do placky a dala na plech na pečenie vystlatý papierom na pečenie. Sušienky treba potrieť rozšľahaným vajíčkom s vodou . Dáme ich piecť cca na 12-15 min do vyhriatej rúry na 190 stupňov...
Sušienky sú úúúžasne voňavé s chuťou provensálska...určite odporúčam.