Rýchla rajčinová polievka bez zápražky (pre zaneprázdnených alebo lenivých ;-))

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

rajčinový džús Rio (alebo iná 100%ná rajčinová šťava, ale ja používam len tento), 3 pol. lyžice kryštálového cukru, 1 pol. lyžica olivového oleja, pol kávovej lyžičky mletej škorice (mám na mysli tú najmenšiu lyžičku), soľ alebo vegeta podľa chuti (ja dávam bezglutamanovú solčanku s morskou soľou).

POSTUP PŘÍPRAVY

Dáme variť dzús (je taký hustejší, ale netreba riediť), pridáme cukor (môže ho byť aj menej, alebo aj viac, podľa toho, aký je džús kyslý, ja dávam 3-3,5 pol. lyžice), rozmiešať, keď začne vrieť, prisypať škoricu a solčanku, nechať chvíľu prevrieť, odstaviť a potom vmiešať lyžicu olivového oleja.

Ako "závarku" dávam malému k polievke až priamo do taniera uvarené drobné cestoviny a/alebo nastrúhaný tvrdý syr. Pre dospelých to ešte v tanieri môžete posypať mletým korením (najlepšie je čerstvo zomleté).
Dnes som ju robila - trvalo mi to 12 minut. Ako prílohu som ale dala nakrájanú lokšu (nechcelo sa mi variť cestoviny) a strúhaný syr, bolo to super, malý sa išiel doslova "zadusiť", má ju veľmi rád.

Varianty:
- Môžete pridať rajčinu a šunku nakrájané na drobné kúsky a trocha provensálskych byliniek (všetko tesne pred odstavením)
- dobré sú aj opečené krutony z rohlíka a strúhaný syr a pri varení pridať do polievky 1 prelisovaný strúčik cesnaku.