Pečené zemiaky s parmazámom,smotanou,paradajkami a bylinkami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Zemiaky*parmazám*smotana na varenie*4 veľké paradajky*olej*soľ*rozmarín*bazalka

POSTUP PŘÍPRAVY

Dovolím si upozorniť na tento supervýborný recept pre milovníkov zemiakov http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=83345 s láskavým dovolením majiteľky na českom MMB.
Skvelá harmónia chutí.A že to ozaj chutí,potvrdil aj moj manžel :)).
Parmazan nedoporučujem zamieňat za iný syr.S parmazámom ma jedlo jedinečnú chuť.

Zemiaky,radšej menšie nešúpeme,dokonale ich umyjeme a rozkrojíme na 8minky.Pokvapeme olejom,len tak light.....dáme piecť do rozohriatej rúry na 200 stupňov asi 20 minút,kým nie sú zlaté.Občas premiešame.....
...kým sa zemiaky upečú,nychystáme si ďalšie ingrediencie.Veľké a voňavé paradajky narežeme do kríža....
...a dáme do vriacej vody na 1 minút variť....
...po minúte ich vyberieme a dáme do studenej vody....
...narezané dieliky idú krásne dole...
...paradajky narežeme na mesiačiky,syr nastrúhame najemno...
...opečené zemiaky osolíme....
...pridáme pradajky,bazalku-ja som mala sušenú-a rozmarín,otrháme lístočky....
...zalejeme smotanou na varenie....
...zasypeme syrom a všetko opatrne premiešame a dáme do rúry na ďalších 20 minút.V rúre už nemiešame...
...táááááááááák,bašta ako vyšitá.
...moje lákadlo pre Vás :))