Crema di piazza



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

dlhé piškóty, 1 malý jogurt stracciattela (alebo aký máte doma), pár lyžíc (asi 3PL)kyslej smotany, 100g čokoláda (ja som mala višňovú) 80g masla, 2 šľahačky v prášku, 2 banány, vaječný likér, opečené mandľové lupienkay alebo lieskovce

POSTUP PŘÍPRAVY

Nepečiem v túto dobu, teplo je.....ale mali sme chuť na niečo dobré, studené.....a hlavne urobené z ingrediencíí čo sme mali náhodou v zásobe, takže je to čistá improvizácia a veľmi chutná:o)

v jednej miske rozmiešame jogurt s kyslou smotanou a pridáme pokrájané banány
v druhej miske rozpustíme čokoládu s maslom a necháme schladnúť do polotekutého stavu....čo je v tomto horku takmer nemožné.....misku teda dáme na chvíľu do studenej vody
zatiaľ si do vhodnej misy dáme potravinovú fóliu a poukladáme piškóty, ktoré pokropíme vaječným likérom alebo kávou s rumom, jednoducho ich niečim zvlhčíme
do jogurtovosmotanovobanánovej hmoty zamiešame jednu lyžičku z čokoládovej hmoty a dáme na pišk´ty, asi 1/3 si necháme ešte bokom
pridáme jednu vyšľahanú šľahačku v prášku,
čokohmotu
a tú 1/3 smotan. hmoty
zakryjeme piškótami, pokropíme a dáme do chladničky
po stuhnutí opatrne vyklopiť
napatlať zase šľahačkou z prášku (táto na vrchu bola bez cukru)
ozdobiť
a papať...(ono to nedrží úplne po kope, ale zas dá sa to opatrne pekne preniesť na tanierik , tak ak chcete naozaj pekné plátky bolo by treba použiť želatínu, nám to ale nevadilo)
brú chuť! k tomu ľadová kávička od Janíčka, no nebíčko v papuľke....