Linecké kolieska s krémom pre Petru F.

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

175 g hladkej múky, 100 g masla, 80 g cukru, 1 žĺtok, štipka soli, 1 balíček vanilkového pudingu, 250 ml smotany, 20 dielikov čokolády.

POSTUP PŘÍPRAVY

Múku, maslo, cukor, žĺtok a soľ rýchlo zamiesime. Zabalíme do fólie a dáme do chladničky asi na 1 hodinu. Trúbu zohrejeme na 200 stupňov. Z cesta vyvaľkáme plát hrubý asi 2 cm a vykrajujeme kolieska. Pečieme na mastom papieri-papieri na pečenie asi 8 minút.

Pudingový prášok rozmixujeme v 3 lyžiciach smotany. Ostatnú smotanu uvaríme, pridáme rozmiešaný prášok a v kréme rozpustíme čokoládu, ak chceme dosiahnuť nugátovú chuť, tak pridáme ale 3 nugatky - bonbóny, ak chceme nutelovú - pridáme lyžicu a pol nutely, samozrejme čokolády dáme menej len 12 dielikov. Necháme vychladnúť.

Na krém použijeme cukrárenské vrecko alebo saklík s otvorom a striekame na kolieska, môžete kľudne len natierať a prikryjeme druhým kolieskom.

Vrch ozdobíme - postriekame, pofŕkame rozpustenou čokoládou na varenie.

Samozrejme necháme deň-dva odstáť.