pudingovy kolac s jahodami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 vajcia, 4 lyžice práškového cukru, 2 lyžice roztopenej Hery, 2 lyžice mlieka, 100 g polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva, štipka soli, jahodový džem, 500 g jahôd, postrúhaná čokoláda Plnka 1: 750 ml mlieka, 2 vanilkové pudingy, 200 g masla, 80 g práškového cukru, 1/2 bal. želatíny Plnka 2: 2 pochúťkové smotany kyslé, 2 biele jogurty, vanilínový cukor, 1/2 bal. želatíny

POSTUP PŘÍPRAVY

Žĺtka, práškový cukor a Heru vymiešame. Pridáme mlieko, múku, prášok do pečiva, štipku soli a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme v stredne vyhriatej rúre. Upečený múčnik natrieme džemom a necháme vychladnúť.

Plnka 1 – V mlieku rozmiešame puding, uvaríme a ešte do teplého pudingu došľaháme maslo, práškový cukor a vopred napučanú želatínu. Na vychladnutý korpus natretý džemom poukladáme jahody a zalejeme teplou pudingovou hmotou a necháme stuhnúť.

Plnka 2 – Pochúťkovú smotanu a jogurt vymiešame s vanilkovým cukrom, pridáme v mlieku napučanú želatínu a dobre premiešame. Na stuhnutú pudingovú hmotu opatrne navrstvíme druhú plnku a na záver posypeme postrúhanou čokoládou.