Linecké keksy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

750 g hladkej múky, 500 g masla, 250 g práškového cukru, 3 žĺtky, pár kvapiek citrónovej šťavy, lekvár - marhuľový alebo ríbezľový.

POSTUP PŘÍPRAVY

V múke rozmrvíme maslo, pridáme cukor, žĺtky , citrónovú šťavu a zamiesime. Cesto rozdelíme na tri časti. Každú rozvaľkáme na pomúčenej doske asi na hrúbku 0,5 cm a vykrajujeme formičkou kolieska alebo hviezdičky. Ja si vždy polovicu keksov povykrajujem aj s kolieskom vo vnúri, tie dávam potom na vrch. Ukladáme ich na vymastený plech a upečieme. Ja pečiem na 175 stupňov, treba ich kontroľovať, rýchlo sa upečú, stačí, aby zo spodu boli zlatisté a vrch jemne upečený, dajte pozor, aby ste ich nemali upečené dohneda. Upečené nožom prenesieme na paper a vychladnuté natierame lekvárom. Spájame celý keks s vykrojeným. Nakoniec posypeme cukrom. Najlepšie chutia na druhý až tretí deň.