*♥*Šťavnaté karé zapekané s cukinou a nivou*♥*



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

bravčové karé vykostené, mčk, grilovacie korenie, gyros, 3 vajcia, trocha mlieka, strúhanka, 2 cibule, 3 - 4 strúčiky cesnaku, olej, kúsok oravskej slaniny, 1 - 2 menšie cukiny, 80 - 100 g nivy, 50 g eidamu, 500 ml vývaru, 1 PL masla, 100 ml šľahačkovej smotany

POSTUP PŘÍPRAVY

Karé pokrájame na rezne a bežne vyklepeme. Osolíme len zľahka, posypeme mčk a grilovacím korením. Potom vkladáme do sáčka so strúhankou a strúhanku vklepeme do rezňov. Ponoríme do vajec rozšľahaných s mliekom, necháme stiecť prebytočné vajco a položíme do panvice s rozohriatym olejom, opražíme z oboch strán. Do pekáča dáme asi 2 PL oleja, na pásiky pokrájanú slaninu a časť naplátkovanej cibule.

Strašne som sa ponáhľala, lebo som začala dosť neskoro variť, a tak som aj zabudla fotiť. Teda sorry, spamätala som sa neskôr až v tejto fáze. Mäso poukladáme vedľa seba na túto vrstvu, posypeme druhou časťou cibule a poukladáme kolieska cukiny. Posypeme ich gyros korením a na kolieska porozkladáme plátky cesnaku.
Posypeme postrúhanou nivou
a postrúhame si aj eidam, ktorý nám zmierni slanosť nivy. Ale pridáme ho až neskôr...
V pol litri horúceho vývaru rozpustíme maslo
a zalejeme tým mäskovo-cukinovo-syrovú vrstvu.
Prikryjeme alobalom alebo vrchnákom, ( kto má) a dáme piecť do rúry na 200°C. Pečieme zakryté asi 35 minút, potom odkryjeme, posypeme pripraveným eidamom a polejeme trochou šľahačkovej smotany. Pečieme ešte asi 15 minút už odkryté.
Musím spomenúť, že pri pečení vznikla úžasná vôňa, ktorá predznamenávala mňamku k dnešnému wimbledonskému obedu. Odporúčam podávať s ryžou, ale na želanie väčšiny som robila pyré. Tak dobrú chuť aj Vám, ak sa rozhodnete vyskúšať toto wimbledonské cukinovonivové karé :-)