Tortelliny carbonara



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 balenie tortellín, 1 cibuľa, mäkká saláma, 1 strúčik cesnaku, kečup, 1 šľahačková smotana, 1 ML horčice, sójová omáčka, korenie na pizzu

POSTUP PŘÍPRAVY

Určite to nie je originálny recept, ale skúsila som ho pripraviť tak, aby sa aspoň trochu podobal na to, čo si zvykneme objednať v jednej nemenovanej reštaurácii a čo nám s manželom veľmi chutí.
1. Cestoviny uvaríme v slanej vode
2. Medzi tým si opražíme cibuľu, prídáme prelisovaný cesnak a na pásiky nakrájanú salámu.
3. Pridáme trochu sójovej omáčky, horčicu, kečup, premiešame a prilejeme 1 smotanu na šľahanie. Ochutíme korením na pizzu (ja používam korenie na pizzu aj na ochuenie špagiet, lebo mi chutí lepšie, ako korenie na špagety/. a trochou vegety. Necháme prevrieť.
4. Odkvapkané cestoviny zmiešame s omáčkou a môžeme konzumovať.
5. Alebo ich dáme do zapekacej misky, navrch rozklepneme vajíčka, osolíme ich a dáme do rúry zapiecť. (V reštaurácii ich podávajú takto s vajíčkom./
Myslela som, že to budeme mať na večeru len my s manželom, ale náš mladší syn, ktorý doteraz takéto jedlá nejedol, sa dnes rozhodol, že to ochutná a tak sme z toho jedného balenia cestovín mali všetci 4 len na ochutnanie (starší syn sa nikdy núkať nenechá/