*♥*Koláče zo skvelého rumového cesta*♥*



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 500 g polohrubej múky, 3 žĺtky, 3 PL práškového cukru (mierne kopcom), 1 čL soli, 100 ml oleja, 4 - 5 PL rumu, 2 PL roztopeného masla a na kvások: 1/2 kocky droždia, 1 hrnček mlieka, 1/2 čL cukru,***Plnka: 2 bal.tvarohu, 2 žĺtky, 7 PL cukru, 1 vanil.cukor, hrozienka, džem *** Maslo na potieranie,*** Posýpka: 1 PL rastl. masla, polohrubá múka a práškový cukor podľa potreby,

POSTUP PŘÍPRAVY

Pripravíme kvások, do misy dáme preosiatu múku, žĺtky, soľ. Kvások asi po 10 minútach vlejeme do stredu misy, pridáme olej a miesime cesto. Po chvíli miesenia pridáme roztopené maslo a rum a miesime ďalej. Môžeme samozrejme miesiť ručne, ale lepšie to je buď miesičom alebo v DP. Cesto posypeme múkou a dáme kysnúť.

Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a sformujeme do podlhovastého bochníka
z ktorého si odkrajujeme asi 1,5 cm hrubé rezy cesta, ktoré pomúčime a vyvaľkáme do oválu
Naložíme naň približne 2 PL tvarohu, pridáme hrozienka
a stočíme do šulca,
ktorý stočíme do kruhu a okraje spojíme
Kolesá ukladáme hneď na plech s PNP
Z cesta odkrojíme malé kúsky, ktoré buď rozvaľkáme alebo len rukou roztlačíme na malé placky.
Vyplníme nimi stredy koliesok
a do nich vložíme džem alebo lekvár - môžete dať viac ako ja, nevyleje sa pri pečení
Dáme ich ešte kysnúť, potom natrieme maslom a posypeme drobenkou - posýpkou. \r\nJa som ich zboku asi 6 x nakrojila, lebo som chcela, aby mali pekný tvar kvietkov, ale radšej som to nemala robiť. Trocha sa rozčaptali :)) ale na chuti im to neubralo.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C asi 20 minút.
Štruktúra cesta je úžasná...a ľahučké je ako pierko
Boli to také menšie ufá :-)
Niekto má rád pocukrované zmesou práškového a vanilkového cukru