Gaštanovo - smotanová torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

PIŠKÓTA: * 4 vajíčka * 120g pr.cukru * 120g pol.múka * 2 ML PDP * 2 PL kakao * .......... GAŠTANOVO-SMOTANOVÁ PLNKA: * 250g gaštanové pyré * 1 vanilk.cukor * 1-2 PL pr.cukor * 125g maslo * 200g kyslá smotana * ........ SMOTANOVÁ PLNKA : * 250ml šľahačková smotana * 200g kyslá smotana * 1 stužovač * 1 vanilkový cukor * .......... dlhé piškóty, pikantný džem

POSTUP PŘÍPRAVY

- pre žabky za vysvedčenie .....

- celé vajíčka vyšľaháme s cukrom - poriadne ! - do penista / šľahať aspoň 5 min/ - potom pridáme múku, PDP, preosiate kakao
..
- vylejeme do tortovej formy /priemer 20cm/ vymazanej maslom a vysypanej múkou - dáme piecť - teplota 180 stupňov na caa 13-15 min ... sledovať, skúsiť špajlou, či sa nevyťahuje
- upečená krásne penovitá piškóta... necháme vychladiť
- keďže piškótu som piekla včera, zabalila som ju vychladnutú do potr.fólie
- pomocou nitky prerežeme na polovicu
Gaštanový krém: - rozmrazené gaštanové pyré, maslo a cukor vyšľaháme do krémova
- pridáme kyslú smotanu a opať prešľaháme /ochutnajte, či máte dosť sladké ... dá sa upraviť podľa seba/ -
krém hotový - ... je strašne mňam
- prekrojenú piškótu natrieme džemom /dala som jahodový/
- natrieme časťou gaštanovej plnky a priklopíme druhou časťou piškóty
- potretý povrch a boky torty ...................../dáme zatiaľ do chladničky, kým si pripravíme piškóty a smotanovú plnku
- smotanová plka: - šľahačku vyšľaháme so stužovačom a potom pridáme kyslú smotanu a vanilku - premiešame a hotovo
piškóty odfikneme podľa výšky akú potrebujeme
natrieme smotanovou plnkou
priložíme piškóty
a nejako už dodekorujeme ...
... a chuť všetkého je super, nechcela som ťažké maslové plnky /na vychladnutie pudingu v tomto teple sa mi čakať nechcelo/ , .............. tak som všetko odľahčila kyslou smotanou ...
a už sa ide na to :) ... a ušlo sa aj ich kamarátke
v reze .. mňam