Venčeky z odpalovaného cesta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 125 ml vody 125 g smetolu (Palmarin) 125 g muky (z toho polovica hladka a polovica polohruba) 4 vajicka KREM 3 dcl mlieka 4 lyzice hrubej muky, 1 zltok 150 g praskoveho cukru 150 g masla 1 vanilkovy cukor

POSTUP PŘÍPRAVY

Dame zovriet vodu so smetolom. Do nej za staleho miesania prisipeme muku, az kym sa cesto oddeluje od hrnca aj cesta. Do vychladnuteho cesta prrimixujeme vajicka (postupne po jednom). Potom tlacime na vymasteny plech venceky cca o velkosti 5-7 cm a na prudkom stupni cca 180 stupnov pecieme 10 min. Musia mat peknu farbu, kazdy ma inu ruru, ale ja som to nechavala cca tych 10 MAX 12 min. NEOTVARAJTE prvych 5-8 min ruru :) Este teple (nie horuce) sa rozkroja, ide to lepsie.
Krem si pripravime tak, ze dame varit 3dcl mlieka, 4 lzyice hrubej muky a jeden zltok, ked to prevrie, odstavime a nechame vychladnut. Potom si dame do inej misky 150 gr. prask. cukru, 150 gr masla, 1 vanilkovy cukor a vymixujeme do peknej peny. Potom primiesame do vychladnutej casti kremu a vytlacame na rozkrojene venceky. Nechame v chladnicke a tieto lahodne venceky sa zjedia OKAMZITE. Tie na obrazku su z dvojitej davky a neostal po posedeni ANI JEDEN :) Este som ich zabalila akoze to je vencekova torta a bolo. Inak kto sa boji pustit do tohto receptu, je aj polotovar Dr. Oetker Venceky a chutovo su tiez vyborne.Treba postupovat podla toho ich navodu.
Takze dobru chut vsetkym.

pekne ich naplnime a velkost cca ako na obrazku. Ked spravite mensie, tak to mate ako take jednohubky. Podla toho, kto ma ako rad.
pripravene na zabalenie
zabalene vo forme vencekovej torty a dorucene oslavencovi :)