obliz prst ,ako robim ja



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

orechova piskota: 5vajec,15dg polohr. muky,1pdp,10dg orechov, 4pl vody, 25dg kr.cukru. krem: 1l mlieka, 8zltkov,1zlaty klas,4pl hl. muky,20dgcukru,3 velke masla,3pl rumu. pena: 8bielkov, 56dg krystaloveho cukru,1pl octu.

POSTUP PŘÍPRAVY

piskota: cele vajcia slahat s cukrom do peny a pridavat po liziciach vodu,do vyslahaneho pomali vmiesat múku s orechami a pdp upiect na papieri, potom nechat dobre vychla

krem: zo vsetkych surovin uvarit kasu (pudink) ,za staleho miesania nechat vychladnut a potom vslahat maslo ktore musi mat izbovu teolotu a potom do kremu zaslahat este 3 pl rumu.

pena: bielky vyslahame s cukrom do hustej peny,pridame ocot a slahame nad parou kym nie je sneh teply,(vieme to tak ,ze ked strcime prst do snehu citime na prste teplotu) potom si sneh nechame trochu vychladnut.

postup: Na vychladnutu piskotu natrieme krem nechame aspom 1 hodinu v chladnicke ,aby dobre stuhol krem a potom dame na vrch sneh a postruhame cokoladu ( sneh si robte az ked krem stuhne ,aby vam sneh nezredol je fantasticky vyskusajte)

DOBRU CHUT.