Tvarohový nákyp

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

½ kg mäkkého tvarohu - najlepší je nízkotučný termizovaný, 3 žĺtky, 15 Dag krupicového cukru, 12 Dag masla (alebo Palmarin, Hera ...), 1 lyžica maizeny, 2 lyžice krupice, 1 lyžička prášku do pečiva, 3 bielky na sneh, 1 vanilkový cukor

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Maslo alebo margarín vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom. Postupne primiešavame žĺtky a potom tvaroh.
2. Vyšľaháme si sneh, ktorý jemne primiešame s maizenou, krupicou a práškom do pečiva do tvarohovej masy.
3. Vylejeme do vymasteného pekáča, zapekacej misy .... a na vrch môžme poklásť ovocie - priznám sa, že u nás vedú mrazené maliny. Pečieme, kým po skúške s ihlou, ostane ihla čistá.

U nás je to jeden z najobľúbenejších zákuskov. Ja dávam kúsok menej cukru, na výslednom efekte to nič nemení. DOkonca som minule zabudla na prášok do pečiva a nič sa nestalo.
Je to dobrý dezert aj teplý, ale najlepší je, keď kúsok odstojí v chlade. V lete je doslova s kyslastým ovocím osviežujúci.
DObrú chuť.