Ovčí syr so zeleninou v alobale - naozaj vynikajúci!



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

plátky ovčieho syra (asi tak 1,5-2 cm široké), paradajky, mladá cuketa, cibuľa, olivový olej, bazalka, grilovacie korenie, prípadne soľ, alobal

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Rúru si predhrejeme na 200°C.
2. Pripravíme si alobal (keď je tenší, tak je lepšie ho dať dvojmo), ktorý polejeme troškou olivového oleja.
3. Na olej uložíme plátok ovčieho syra, ktorý zase polejeme troškou oleja.
4. Na syr naukladáme zeleninu - plátky cukety, plátky paradajok, "lupienky" cibule (cibuľu rozkrojíme na štvrtky a jednotlivé vrstvy od seba oddelíme, čím nám vzniknú "lupienky").
5. Celé to posypeme bazalkou a grilovacím korením.
6. Alobal dobre uzavrieme.
7. Pečieme približne 30 minút uzavreté, potom opatrne alobal roztvoríme a pečieme ešte asi 5 minút.
6. Podávame teplé s pečivom, pečenými zemiakmi či hranolkami.

POZN: Pôvodne som chcela zase robiť vyprážaný ovčí syr, ale keďže som ho nestihla spracovať za čerstva, dala som ho do mrazničky. No a ovčí syr z mrazničky už nerada vyprážam, lebo sa často láme, mrví a rozteká, tak som vymyslela toto a malo to u nás veľký úspech.

..pred vložením do rúry...