Francúzke zemiaky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

zemiaky, údenina (klobáska, párky, špekáčiky...) uvarené vajíčka, kukurica, smotana kyslá + mielko + vajíčko, koreniny, tvrdý syr

POSTUP PŘÍPRAVY

Toto jedlo sa určite robí skoro v každej rodine. Ja ho robím takto .... naučila som sa od mamičky :) patrí jej za to vďaka... :))

pripravíme si potrebné ingrediencie...+ zapekaciu nádobu s pokrievkou...
nádobu si vymastíme tukom - dala som husaciu masť - a vysypeme strúhankou. Uložíme polovicu zemiakov, ktoré dobre osolíme.
Na zemiaky rozložíme nakrájaú údeninu. Pridala som aj trošku zelenej papriky nakrájanej na kocočky.
Teraz kukuričku a uvarené a nakrájané vajíčko.
Na vajíčka úhľadne uložíme zemiaky a posolíme ich.
Pripravíme si zálievku - smotana + miečko + vajíčko + vegeta.... premiešať.
Zemiaky zalejeme zálievkou a prikryjeme.
Na hodinu bude obsadená rúra predhriata na 220st.
Asi po 45 min. vyberieme a posypeme strúhaným syrom. Dáme zapiecť....
Vytvorí sa kompaktná vrstva... ktorá krásne rozvoniava...
Počkáme na rodinu a spoločne sa do toho pustíme.....
celkom sa vydarili