Talianske makové rezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO - 5 žĺtok, 150g práškového cukru, 120g masla, 1 vanilkový cukor, 2 dl mlieka, 250g polohrubej múky, 1 bal. prášku do pečiva *** PLNKA - 250g pomletého maku, 50g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 2 dl mlieka, 1 vajce, 50g namočených hrozienok *** SNEH - 5 bielkov, 150g jemného kryštálového cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme ostatné prísady a vymiešame cesto. Cesto rozotrieme na vymastený, múkou vysypaný plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 175st., kým povrch začne ružovieť. Medzitým si pripravíme plnku - všetky suroviny dobre premiešame a rozotrieme na zapečené cesto. Navrch natrieme sneh z bielkov, do ktorého sme všľahali cukor. Spolu dopečieme ešte 10-15 minút podľa farby snehu. Je to narodeninový koláč môjho drahého :) na môj vkus dosť sladký, ale ostatným veľmi chutí.