Králik na cesnaku



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Potrebujeme:1 kg králika,100 g slaniny,4 strúčiky cesnaku,1 ČL soli ,2 nadrobno pokrájané cibule,3 PL masti, po 4 zrnká nového a čierneho korenia,1 ČL hladkej múky, 400 ml hovädzieho vývaru

POSTUP PŘÍPRAVY

Očistené, umyté, osušené a odblanené mäso prešpikujeme polovičným množstvom slaniny nakrájanej na pásiky. Prešpikované mäso potrieme cesnakom rozotretým so soľou a necháme ho odležať v chlade.
Cibuľu opražíme do zlatista na masti so zvyškom slaniny, pokrájanej na kocky. Pridáme korenie, vložíme mäso, podlejeme polovicou vývaru a pri teplote 180 °C pečie­me v rúre domäkka 70 až 80 mi­nút. Počas pečenia mäso obra­ciame a polievame vlastnou šťavou.
Upečené mäso mäsko nieje vôbec suché a chutí výborne. Naservírujeme na tanier a polejeme šťavou. Vhodnou prílohou sú zemiaky, ryža a čerstvý zeleninový šalát.

Zo zbytku zajačka,bolo ešte vynikajúce rizoto,)