Slane bochnicky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

350g polohrubej muky, 150g hladkej muky, 1/2 kocky drozdia, 1 PL soli, 1 CL cukru, 240ml zakysaneho mlieka, 100ml bieleho jogurtu, vajce na potretie, papier na pecenie, Prisady: pazitku, 100g nastruhaneho syra (eidam),+ kazdemu podla chuti Ja som zvolila olivy. Vyborne su aj s tuniakom, sampionami, zeleninove. Syr by mal byt vzdy!

POSTUP PŘÍPRAVY

Zmes muky dame do misky, osolime, pridame cukor, ohriate zakysane mlieko, jogurt, a rozmrvene drozdie (teda ho nerozpustame). Vymiesime cesto, ktore sa nebude lepit po okrajoch misky. miesime este 2-3 min. pomucime. Nechame hodinu kysnut. \r\n\r\nCesto si naberame do dlane a formujeme placku, do ktorej pridavame syr a vami zvolene ingredencie. Vyformujeme gulky, ktore nechame este nakysnut na plechu s papierom na pecenie asi 15 min. Ak chceme mozeme na vrchu urobit nozom mriezku , ale nie hlboko!! Tesne pred pecenim potrieme vajcom a posypeme syrom. Pecieme 20-25 min. pri 180°C. Najlepsie su este teple!!

Po upeceni vnutro.