Zapekaná cestovina - veľmi chutná
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 balíček cestovín /najviac mi chutili malé kolienka/, 100g oravskej slaniny, 200g šunky /iná údenina/, postačí malá konzerva šampiňónov, 200g tvrdého syra, sladká smotana, soľ, kari korenie, bazalka, trošku tymiánu, 1 lyžica horčice, kečup.
POSTUP PŘÍPRAVY
Cestovinu uvaríme. Slaninu nakrájame a rozpustíme, opečieme. Pridáme šunku a šampiňóny aj s nálevom, šampiňóny tiež nakrájame. Krátko podusíme, pridáme korenie, horčicu, kečup podľa toho ako chceme veľa omáčky - dávam asi 1/4 z veľkej flaše /sklenenej/, premiešame. Zmes primiešame do cestovín a dáme do jánskej misy alebo na pekáč. Posypeme syrom a zalejeme šlahačkou. Pečieme v rúre približne na 200stupňov na 30 min. - pokiaľ syr nechytí farbu. Šampiňóny môžme nahradiť hráškom alebo kukuricou, ale šampiňóny majú jedinečnú chuť.
|
Cestovinu uvaríme |
|
Slaninku opečieme |
|
pridáme šunku |
|
pridáme šampiňóny - nálev vylejeme na panvicu |
|
krátko dusíme |
|
pridáme koreniny, lyžica horčice, kečup |
|
po premiešaní odstavíme, pridáme k cestovinám, dáme na plech alebo do jánskej misy a posypeme syrom a šlahačkou |
|
pečieme na 200stupňov a cca 30 min. |
|
koreniny dávajú cestovinám jedinečnú chuť, šampiňóny by som ani nemenila aj keď nie som ich veľký uznávač..už len prajem dobrú chuť! |