Čokoládové mištičky s mascarpone a malinami (jahodami)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250g horkej alebo várovej čokolády, 250g sušienok, 500g mascarpone, 1 kyslá smotana, vanilkový cukor, citrónová šťava, 500g malín, jahôd alebo iného ovocia, lístky mäty

POSTUP PŘÍPRAVY

Najprv si pripravíme kompótové misky, vyložíme ich potravinovou fóĺiou. Čokoládu nalámeme a rozpustíme vo vodnom kúpeli alebo mikrovlnke. Sušienky uzavrieme do väčšieho sáčku a rozdrvíme valčekom na cesto - netreba príliš na jemno. Vmiešame do čokolády, dôkladne premiešame a povtláčame lyžicou do misiek. Misky dáme do chladu (ja som chladila v chladničke, ale stačí aj chladnejšia špajza.
Kým mištičky chladnú, vymiešame mascarpone s kyslou smotanou a vanilkovým cukrom (najlepšie s pravou vanilkou), ochutíme citrónovou šťavou. Môžete vmiešať aj časť malín.
Stuhnuté mištičkyky opatrne vytiahneme z misiek ťahaním fólie. Naplníme krémom, ozdobíme malinami a lístkami mäty. (Ja som mätu nemala, tak som len na fotenie použila tymián :-))
Recept je z kuchárky Zpátky domu Hanky Michopulu, ale s jahodami a jedna veľká miska. Ja som to rozdelila na "porcie". Inak skvelá kuchárka, odporúčam :-).

Čokoládové mištičky pripravené na chladenie.
Vychladené, vytiahnuté.
Naplnené krémom.