Pastiersky koláč - Shepherd´s Pie



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g mletého hovädzieho mäsa, 2 mrkvy, 2 cibule, 1/3 sáčku mrazeného hrášku, 6 veľkých šampiňónov, 1 kocka hovädzieho bujónu, 2 lyžičky Wonchesterovej omáčky a 2 lyžičky solamylu, zemiaky ( 6-7 väčších), mlieko, maslo

POSTUP PŘÍPRAVY

Rúru si predhrejeme na 200°C. Zemiaky uvaríme do mäkka a urobíme pridaním mlieka a masla hladkú kašu.
Cibuľu nakrájame na kocky a spražíme do sklovita potom pridáme mäso a smažíme kým sa všetko mäso nezatiahne. Potom pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, hrášok a šampiňóny a smažíme asi 2-3 min.
Medzitým za stáleho miešania privedieme do varu 150 ml vody, bujón, wonchesterovú omáčku a solamyl.

Zmes mäsa vložíme do zapekacej misy, zalejeme bujónom pozor nesmie plávať a na vrch rozotrieme vidličkou ozdobne zemiakovú kašu a dáme zapiecť do rúry na cca 20 -30 min. Kaša musí byť upečená do chrumkava. Podávame s cviklou, kyslými uhorkami alebo šalátom.

Robila ho moja sestra Mária, recept má z anglicka a bol naozaj super.

na cibuľku pridáme mäso
pridáme mrkvu
šampiňóny, hrášok (ja som dala aj trochu kukurice)
zalejeme vývarom a wonchesterom
zahustíme asi 2 čl somalylu a dáme do zapekacej misy
zo zemiakov urobíme riedku kašu
dáme na mäsovú hmotu
vidličkou upravime
upečené po 25 min.Mňam