Slávnostné rezy (rezy mnohých mien a zdrojov :-)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Tmave cesto: 10 vajec + 300g polohr.muky + 300g krystal.cukru + 1 prasok do pec. + 2PL kakaa. VANILKOVY KREM: 7 balickov Zlateho klasu + 1,5 l mlieka + 160g krystal.cukru + 160g vanilkoveho cukru, rumova aroma 520g Palmarinu + 5PL kakaa. ORECHOVY KREM: 200g mletych orechov + 100g prask.cukru + 50g vanilkoveho cukru + 1/2dl rumovej aromy (alebo rumu podla chuti) + mlieko podla potreby. OVOCIE: 6ks kiwi + 1 velky jahodovy kompot + 0,75l slahackovej smotany (alebo jedna v prasku Dr.Oetker pripravit podla navodu na obale + stuzovac), stuzovac slahacky.

POSTUP PŘÍPRAVY

Cele vajicka vyslahame s cukrom do peny. postupne pridame muku a kakao. cesto rozdelime na dve polovice a na velkych plechoch s papierom na pecenie upecieme dva platy.
Vanilkovy krem: Zlate klasy vymiesame v casti odmeraneho mlieka. zvysne mlieko dame aj s cukrami varit, do vriaceho vmiesame rozhabarkovane zlate klasy a klasicky uvarime husty puding. Vychladnuty puding po lyziciach zaslahavame do vyslahaneho masla (Palmarinu). Krem rozdelime na dve casti a do jednej vmiesame 5 PL kakaa. Vymiesane kremy nechame vychladnut a este raz ich preslahame.
Orechovy krem: Mlete orechy zmiesane s cukrom a rumovou aromou a zaparime vriacim mliekom,aby mal konzistenciu,ktora sa da rozotierat. nechame vychladnut.
SKLADACKA: Na spodok ide plat cesta, natrie sa vanilkovym kremom. donho natlacime odkvapkane jahody. prikryjeme druhym platom, pokvapkame ho jahodovou stavou. na to natrieme orechovu plnku a na nu natrieme kakaovy krem. na kakaovy krem natrieme polovicu slahacky, poukladame nakrajane kiwi a zatieme zvyskom slahacky. vrch posypeme struhanou cokoladou. kolac nechame dobre vychladnut.
Je to fakt bomba, ako kaloricka tak aj syta,ale u nas sa robi len a len na mamkine narodeniny, takze raz rocne neuskodi. kolac je naozaj obrovsky, hodi sa na male rodinne akcie :-)
PS: ospravedlnujem trosku nekvalitne foto,ale je to fotene mobilom,lebo fotak je momentalne vycestovany :-/