Lahodná nátierka z lahodkového droždia TEBI



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1/2 masla*1/2 hery*1 stredne veľká cibuľa*5 vrchovatých PL droždia*1 PL vegety

POSTUP PŘÍPRAVY

Ozaj lahodná nátierka zo sušeného TEBI droždia.Cibuľu som tam vobec necítila.Dlho som nevedela ,čo mi chuťou pripomína.Prišla na to moja mamka,vraj škvarkovú pomazánku.Ale je to fajnota aj keď ja škvarky nemusím :)).

Lahodkové droždie kúpime v obchode so zdravou výživou.....
...nachystáme si ešte maslo a heru...
...nakúsku masla si dozlatova opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu...
...tak nejak..
...pridáme zvyšné maslo a heru,necháme roztopiť....
...do roztopeného pridáme sušené droždie....
...vegetu-s tou skor opatrne.Radšej menej a potom dosolíte....
...a necháme chvíľu prebublať.....
...dáme do misky a necháme vychladnúť a stuhnúť.Preto doporučujem robi|ť nátierku večer a máme ju na raňajky.Bude sa Vám zdať,že toho masla a hery je tam veľa,že to stojí a nechce sa spojt dokopy.Dajte tomu čas a uvidíte,čo sa stane keď masa začne tuhnúť.Takto to vyzeralo asi o polhodiny.Podotýkam,že je teplo a ja mám v byte asi teraz 24-25 stupňov.Takže keď chcete urýchliť proces tak šup s tým do studenej komory či chladničky.
...z chladničky to vytiahneme o niečo skor pred konzumáciu,lepšie sa bude roztierať.