Delikátne fusilli a la Italia:-)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Fusilli alebo vretienka, špenát čerstvý alebo mrazené špenátové listy, slanina, cibuľa, farebná paprika, cesnak, čili papričky, soľ, mčk, olivový olej. Množstvo je dané podľa počtu stravníkov :o)

POSTUP PŘÍPRAVY

Krásne letné papaníčko, ktoré máte za pár minút na tanieri - prekvapí Vás výnimočná chuť!!! Je to receptík z jednej staršej medzinárodnej kuchárky, ktorý som si jemne upravila a stojí to za to.
Je to jednoduché - kuk:-)

Cestoviny sú uvarené al dente:-) a tu sú ostatné ingrediencie - ja som pre 2 osoby použila jednu veľkú cibuľu, dve kocky mrazeného listového špenátu Bonduelle 200 g, cca 80 g slaniny, pol žltej a pol červenej papriky, 2 strúčiky cesnaku, 2 čilli papričky -zbavené semienok, 4 pol. lyž. olivového oleja, soľ, mčk. Všetko pokrájané na rezančeky.
Na rozohriaty olivový olej dáme cibuľu a za minútku aj slaninku, 2 -3 minútky orestujeme:-)
pridáme papriku, nakrájané a odsemienkované čili papričky a opať restujeme 2 -3 minútky - zelenika má byť chrumkavá:-)
nakoniec pridáme špenát - ja som ho predtým rozmrazila a jemne vytlačila prebytočnú vodu. Miešame - opekáme - zase len chvíľku:-) Na záver pretlačíme cesnak, osolíme, okoreníme a odstavíme.
premiešame s cestovinkami a servírujeme. Je dôležité, aby to boli fusilli - vretienka, lebo všetky suroviny máme nakrájané na rezančeky a tie sa nám majú krásne omotkávať okolo vrtuliek:-), keďže tu nie je klasická omáčka. Prajem dobrú chuť!!!!