Quiche [kiš] - francúzsky slaný koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 200 g hladkej múky, 100 g masla (Palmarin), 1 žĺtok, voda, soľ

Náplň: 2 paradajky (cca 200g), 150 g údeného syra, 1 konzerva šampiňónov, 100 ml sladkej smotany, 50 ml mlieka, 2 vajíčka, 100 g syra na strúhanie (eidam), cibuľa, bazalka, soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

...nižšie...

Múku zmiešame s maslom, pridáme štipku soli, žĺtok a toľko vody, aby cesto bolo vláčne. Necháme v chladničke hodinku odpočinúť.
Prichystáme si suroviny na plnku...
Údený syr (oštiepok), paradajky a šampiňóny pokrájame na kocky.
Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme paradajky a šampiňóny, osolíme, obazalkujeme a popražíme.
Smotanu zmiešame s mliekom a vajíčkom, rozhabarkujeme a mierne osolíme.
Cesto rozvaľkáme a vtlačíme do okrúhlej formy.
Na cesto navrstvíme paradajkovú zmes a kúsky syra.
Zalejeme vajíčkom so smotanou a posypeme postrúhaným syrom.
Našu Karinku to pečenie totálne unavilo...
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 35-40 minút. Ja som to piekla v plynovej asi polhodinku. To už samé uvidíte kedy tá vajíčková zmes stuhne a pekne zhnedne :). Prajem dobrú chuť!
PS: čo sa týka náplne, fantázii sa medze nekladú, dajte si tam čo máte radi...