Guláš...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Všetko mám v postupe..... :oD

POSTUP PŘÍPRAVY

...

cibuľa na guláš by sa nemala pražiť do sklovita ale skor do hneda a mozno aj viac ako mam ja.... gulas dostane horkastu chut, ked je do sklovita tak sladku... takze cibula sa uz prazi....
pridame masko a nechame ho zatiahnut zo vsetkych stran aby bolo stavnate
potom supnem korenie na gulas a pretlaceny alebo nasekany cesnek... a poprazime par sekund...
teraz prichadza na rad rajcinovy pretlak a lyzicka horcice a znova poprazime....
zalejeme vodou ale najlepsie vinkom tak aby bolo masko vidiet a dusime kym neni masko makucke....
pridame zemiaciky a zahustime bud nastruhanym zmiakom alebo striedkou starsieho chleba a kludne aj struhankou..... muka by sa do gulasa nemala pouzivat.... jeden kuchar povedal ze to uz neni potom gulas ale sote.... ale ved kazdy podla chuti..... a kto ma rad tak 5 min pred koncom prida papriku a rajciny... my to moc nemusime.... a knedle som robila zemiakovo-rozkove..... tie su uzasne....