Bravčové maso s talianskou omáčkou a mrkvou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

* 700g br.maso * 1 rajč.pretlak /100g/ * 4 PL kečup * 1 PL horčica * 1 veľká cibuľa * 3 strúčiky cesnak * 3 stredné mrkvy * 1 suš.chilli paprička * vegeta * bazalka * .......... aidam /al. parmezán/ na postrašenie hotového jedla

POSTUP PŘÍPRAVY

chutné, rýchle a voňavé ....

- cibuľu nakrájame a ošmahneme na troche oleja do sklovita
- do orestovanej pridáme rajčinový pretlak - ktorý premiešavame s cibuľou na miernom ohni - caa 2-3 min
až potom vložíme nakrájané maso /teplotu zvýšime/ - ktoré opekáme, nech sa uzatvoria póry
- potom pridáme horčicu, kečup a rozmrvenú chilli papričku / tu si možete pridať pikantnosť podľa seba/
- nakrájaný cesnak a podlejeme pohárom vody, zakryjeme pokrievkou a dusíme
- keď je maso na polovicu udusené, pridáme mrkvu nakrájanú na kolieska, prípadne opať podlejeme ak sa nám voda dosť odparila, ochutíme dostatočne bazalkou a vegetou /soľ nedávam/ ..... dodusíme do makka
- na konci poprášime poloh.múkou /od tej sa nerobia "glocky"/ - necháme prevrieť - prípadne dochutíme a hotovka
- podávame so špagetami, širokými rezancami a pod ... na vrch postrúhame syr ........................... /masko sa dá pripraviť i morčacieho stehna aj kuracích stehien, kĺbov ................... kuracie a morčacie prsia moc neodporúčam, sú suché a chuťovo nevýrazné/