FALOSNÉ SRNACIE RAGÚ



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g hovädzieho predneho alebo zadneho, 50g masti, 40g cibule, 80g korenovej zeleniny, citronova kora, cierne a nove cele korenie, 1 bobkovy list, 5ks borievok, kusok tymianu, 3dcl cerveneho vina, 3PL slivkoveho lekvaru, 20g hladkej muky, 20g masla 1Pl oleja 100g cerstvych hub

POSTUP PŘÍPRAVY

Takze receptik pre Evitchku, ktora mala chut posledne dni na divinu ale nijaka sa jej nenachadzala v mrazaku. Ale aj pre vas vsetky,ktore si radi pochutite na divine no zial.....o takomto mäsku len snivate.Ponukam vam trik,ktory ma naucil jeden moj dlhorocny znamy, ako si pripravit hovädzie mäso,ktore je po priprave chutou na nerozoznanie od srnacieho.Tak Evi, venujem za inspiraciu na divinu z kuracinky:

1.Mäso umyjeme a pokrajame na kocky.Prelozime do hlbokej misy alebo hrnca zalejeme cervenym vinom,pridame koreniny (cierne a nove korenie,borievky,tymian,bobkovy list),premiesame a nechame cez noc prikryte v naleve.(Tento trik-nalev pouzite pri hocijakom recepte na divinu ak ju nemate).
2.Na druhy den spenime na oleji cibulku a pridame ocistenu a nadrobno nakrajanu korenovu zeleninu.Chvilu poprazime a pridame maso aj s marinadou.Premiesame a spolu poprazime.Pridame este trocha vody,citronovu koru(nastruhanu) a dusime, kym nie je mäso mäkke.Ochutime a zamiesame slivkovy lekvar.
3.Urobime si extra zaprazku z muky a masla.Zahustime omacku.
4.Ocistene a nakrajane huby si oprazime na panvici s olejom a pridame do omacky.
5.Ochutime este podla chuti,mozeme doliat este cervene vino,kto ako citi a podavame bud s knedlou alebo s ryzou.Ja som robila Zemiakove pusinky od Adriky co bolo vyborne a dakujem za super receptiik.Mäso chuti na nerozoznanie od srnacieho mäsa.Skuste