Rybacia polievka (z PANGASA-bez kostí!)
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
2 filety z pangasa, korenie na "bravčové pečené", červená mletá paprika, soľ, maslo (asi 50g) zemiaky, (môže byť aj 1paprika, 1rajčina a 1cibuľa - dodá to super chuť), mäsox, múka, 1 kyslá smotana.
POSTUP PŘÍPRAVY
Polievka vznikla, keď už som nevedela "kam z konopí" a moje deti jedli stále to isté. A klasickú rybaciu polievku mi nezjedli, tak som si povedala, že im uvarím niečo, čo im chutiť bude. A verte, že chutí:)
Nuž hor sa na obrázkový postup.
|
Filety necháme rozmraziť, posypeme korením a paprikou a opečieme na masle z oboch strán. Potom nakrájame na kúsky. |
|
Keď je ryba osmažená, zlejeme maslo aj s korením, podlejeme vodou, pridáme mäsox, zemiaky, cibuľu, papriku a paradajku a uvaríme do mäkka. |
|
Toto sú koreniny, ktoré som použila ja. Na rybu si dáte korenie podľa vlastnej chuti, nám na nej chutí toto. |
|
Keď sú zemiaky mäkké, zmiešame múku so smotanou, prípadne rozriedime vodou. |
|
Prilejeme do polievky a prihodíme kúsky ryby. Povaríme, kým ryba nie je úplne uvarená ( 2minúty isto postačia). |
|
Dochutíme a podávame. Dobrú chuť! |