Fotopostup na kačičku + čím potieram pod poťah



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

korpus čokoládový stredný ovál na telo + dve polgule na loptu,alebo stredná miska anticoro ,parížska šľahačka zo 7 dcl šľahačky + 40 dkg horkej čokolády, višňový frutafil na potieranie: 15-20 dkg masla + 5 lyžíc cukru práškového + korpus z dvoch vajíčok,alebo čisté orezky(nenaplnené)

POSTUP PŘÍPRAVY

nech vás nemýli to množstvo maslo v obrázkoch ja som s tým množstvom potierala 7 korpusov

naplníme si korpus na telo...upečieme buď v streneveľkej forme ovál,alebo vyrežeme zo štvorca
potrieme zmesou z masla a korpusu
maslo vymiešame s cukrom
je dobré ak je maslo mäkké..ja prihrievam v mikrovlnke...našľaháme do peny
pridáme namrvený čerstvý korpus...vyšľaháme šľahačom úplne na jemno..môžeme aj ponorným mixérom...zmes musí byť jemná a bez hrudiek
takto to asi vyzerá...zmes nie je ani riedka ani prihustá,to by sa zle roztierala...je to skvelá vychytávka ,lebo povrch máme krásne hladký a všetka plnka vo vnútri sa uzavrie. Je to vhodné obzvlašť na letné mesiace a na ťažké poschodové torty...puding s maslom sa v teple zvykol povoliť a poťah sa bu´d orosil,alebo sa aj celá torta mohla posunúť.
no ale po´dme ku samotnej kačke...hlavu som robila z dvoch polgulí,ale dá sa aj v miske...prerežeme a naplníme...necháme zatuhnúť v chladničke
predok trošku zrežeme
natrieme našou zmesou a dáme chladiť
poťahovku rozvaľkáme na plát
prenesieme na telíčko, prebytok orežeme a žehličkou vyhladíme
podobne potiahneme aj hlavičku
hlavu priložíme k telu a vyrobíme nožičky a chochlíkna hlavu a chvost s krídlami
z oranžovej hmotu urobíme takéto niečo na zobák
miesto kde bude zobák navlhčíme vodou a pritlačíme budúci zobák
spodok podložíme skrčenou stretch foliou a asi v strede prerežeme a otvoríme zobáčik
doformujeme,prilepíme vlásky a mašličku a máme hotovo